Sidste løb for Kenneth

Det sidste løb på Nysumbanen blev til 3 heat sejre i de indledende og en 2 plads i A-finalen.

jeg takker af for nu da min dreng overtager sædet i 2020.

 

Billeder taget af hoffmann foto.

Dagens d.31-08-2019 løb i Kolding kunne man ikke klage over. Kenneth kørte 4 indledende heat. 4 x sejr og en suverænt sejr i finalen

Se bare lige her😳😳😳 3 indledende heat og 1 stk B-finale......OG bilen er i en hel tilstand endnu... jo jo det blev i standard klassen til 1stk 3 plads 1stk 5 plads og 1stk 1 plads. Det var nok til en B-finale hvor jeg sluttede på 4 pladsen. Tak for en super og sjov dag😁.

3 afd folkerace dm på Nisseringen 2019 Jubii fik endelig grøn lys til at køre, men blev straffet hårdt af bilen pga den ikke blev luftet tidligere. Så motor valgte at tabe pusten, men nåede at gennemføre 3 indledende med 2 x 3plads og 1x 4 plads. Kom i D finale, men måtte melde fra🏁👎 Tillykke til alle podieplacerede 🏁🏆

billeder fra træning

Der er blevet indkøbt en ny racer til Mike.
Så nu er han klar til start i år 2020

Festival 2018

Festival 2018 var en varm fornøjelse men man skal jo ikke klage når solen endelig bliver hele uge 30.  Torsdag var der de indledende runder i folkerace og det gik rigtig godt med kun få uheld med bilen, som heldigvis blev løst med hjælp fra gutterne. det blev til 2stk 1 pladser og 1stk 2 plads.

Det var heldigvis nok til en A-finale plads lørdag.

A-finalen endte desværre med en punktering men sluttede da på en 4 plads.

Byder velkommen til endnu en hjælpende hånd Uni-rep👍

1 afd folkerace dm sluttede i C-finalen med uheld.

Så sluttede sæson 2017 i folkerace klasse 2 , det har været en fed sæson for Kenneth B som sluttede på 2 plads i DM🏁

Billeder fra landskampen 2017

Ørnedalsbanen DM var en sjov og fed omgang race. Havde nogle børnesygdomme på den nye bil men alligevel blev det til en 3 plads i A-finalen. 🏁🏁 takker alle for en fed dag😁

5 afd på løvelbanen var en våd omgang, kom med i A-finalen men udgik, så sluttede på 5 pladsen. Dejligt man kom så langt efter sådan en dag med våd bane og ture i autoværnet.

Kenneth fightede tilbage med drømmejob.
Af Åge Keseler Kirketerp.
Fødebiler i folkerace (FR) kan bruges til mange ting, men dog ikke til at bringe en ny DASU-medlemskandidat til Verden.
Midtjyden Kenneth Brian Sørensen (KBS) spotter dagligt efter denne biltype, når han kører rundt som chauffør for reservedelsfirmaet Autoparts: ”Fødebilen ligger i den grå økonomiske zone, hvor den er for frisk i karosseriet eller god i motoren til egentlig at blive skrottet, men samtidig kan den ikke gå gennem næste syn. Den kan så enten være basis for en FR-racer eller levere gode reservedele.”
En kammerat smittede Kenneth Brian Sørensen med FR-bacillen tilbage i 2003, og han startede i Klasse 1 med en Opel Ascona. Allerede året efter (2004) skiftede midtjyden til Klasse 2 med en Peugeot 205 GTI: ”Jeg blev samtidig lokket til at køre med i DM-serien, og dette mesterskab er herefter virkelig gået mig i blodet. Jeg kørte således alle mesterskabs-afdelinger i perioden 2004-2014. Jeg har 2 DM-bronze i Klasse 2 og et DM-sølv i Klasse 1 på samvittigheden.”
Gennem 4 år blev faderen, Brian H. Sørensen også lokket med på nogle DM-turene, idet senior også blev ramt af FR-bacillen.
Maja Jacobsen skulle også prøve sin mands fritids-sport, men manglede åbenbart lidt benzin i blodet: ”Jeg prøvede en FR-racer ved et Åbent Hus-arrangement, hvilket fik sønnike Mike til kærligt og spontant at udbryde MOR – du kører alt for langsomt. Jeg har derfor valgt at hygge om Kenneth, Mike og hans lillesøster Melanie under motorløbene. Jeg er dog efterhånden ved at kende mange i og omkring FR-teamene. Medvirkende hertil er, at jeg giver en hånd med ved licenskontrollen på Nysum Banen.”
I 2015 fik Kenneth Brian Sørensen en wake up-oplevelse: ”En drilsk diskusprolaps satte en brat stopper for mit daværende arbejde samt også motorsporten. Jeg scorede efterfølgende et drømmejob, som bringer mig rundt i Bilernes By, og hvor jeg derfor kommer i nærheden af mange potentielle fødebiler. Ude på landet kikker jeg selvfølgelig også efter, hvor der nu står en bil uden plader og ”blomstrer”.”
Maja Jacobsen er imponeret over jernviljen hos Kenneth: ”Hurtigt konstaterede han, at det var svært at undvære de mange spændende oplevelser i folkerace. Heldigvis kan en diskusprolaps helbredes med en intensiv træning, hvor det først gælder om at få motion og styrke ryggens muskler. I hverdagen skal man desuden undgå uhensigtsmæssig overbelastning ved løft.”
”Lægen lovede mig, at jeg på et tidspunkt fik mulighed for at genoptage motorsporten.” supplerer Kenneth Brian Sørensen. ”Det har været en god psykisk gulerod på de dårlige dage, hvor man mest af alt hellere ville have lidt ondt sig selv. Genoptræningen har også bevirket, at jeg smed nogle kilo.”
Efter et års genoptræning var midtjyden klar til 2016-sæsonen, som dog viste behov for yderligere pleje af ryggen, som mere eller mindre krævede et ekstra års motorsports-ro, selv om det blev til enkelte motorløb gennem året.
Under motorsports-pausen har Kenneth Brian Sørensen taget tørnen som koordinator for folkerace til DASU’s banesportsudvalg (BU): ”I princippet er jeg blot budbringer. Alle FR-kørere har mulighed for at indsende mig forslag til forbedringer og justeringer af FR-reglementet. Det er teknisk og fysisk umuligt at foretage en egentlig afstemning omkring forslagene. Den endelige version af forslags-mailen til BU er derfor en kvalificeret vurdering ud fra samtaler med de banedrivende offroad-klubber.”
Blandt de nuværende problemområder i folkerace nævner KBS: ”1. I den obligatoriske auktionsrunde efter løbene bliver der solgt meget få racere. Auktionen er jo en del af folkerace’s DNA, og har altid fået aggressionerne frem i den kører, som får sin bil bort-auktioneret, men i øjeblikket er det ekstra slemt.
2. Jeg kan mærke på kørerne, at de øffer noget over startgebyret til løbene, som efter fleres mening er ved at nå den magiske smertegrænse.
3. Der er en vigende opbakning til at køre folkerace, idet startfelterne viser en nedadgående kurve. De ansvarlige bør nok grave alvorligt ned i denne problematik.”
FR-racerne fra Kenneth Brian Sørensen er sorte med en grøn stribe: ”Farvevalget er lidt tilfældigt. Desværre har jeg ikke selv et værksted til at skrue i racerne, men jeg har nogle gode kammerater, som jeg kan låne/leje mig ind hos. Heldigvis har Maja forståelse for, at der skal bruges nogle til skruningen, såfremt konkurrencemateriellet skal være i top.”
Om næste generations ambitioner oplyser Maja Jacobsen: ”Melanie har snakket lidt om at køre crosskart, men vi har ikke råd til at flytte hende op gennem klasserne. Så det bliver nok folkerace, når alderen er til det. Mike har derimod ”kun” folkerace i hovedet, og han glæder sig helt vildt til om tre år, hvor han får mulighed for at erhverve sig sin første FR-licens.
Motorsports-pausen har åbenbart givet Kenneth Brian Sørensen ekstra speed. På nuværende ligger han på en delt første plads i DM for Klasse 2 – efter bortsmidning af den dårligste placering.

4 afd DM på nisseringen. Så lykkes det, kom i a-finalen hvor jeg sluttede på 1 pladsen .

Tak til Morten Kok

Tak til http://www.silkeborgmotorco.dk